Свечано прослављени Бадњи Дан и Божић 2020. године у Милошевцу

Објављено у: Вијести из парохије | 18. јануара 2020.
Свечано прослављени Бадњи Дан и Божић 2020. године у Милошевцу

Бадњак је кренуо ове године на Бадњи Дан из Малог Луга (Стјепанића викендица) у 13 часова. Идући кроз село према цркви, парохијани су даривали бадњак слаткишима, новцем, бомбонама, пићем и осталим ђаконијама. Вечерње богослужење је почело у 17 часова и црква је била испуњена парохијанима. После свете службе приступило се освећењу и паљењу бадњака у црквеној порти. Највећу пажњу је оставио ватромет који су припремили браћа Милан и Мирослав Брадашевић, а њихове супруге Слађана и Бранка су припремили бомбоне и остало за пијукање.

Дјеца су, после освећења бадњака, ушла у цркву, очитала Оче наш и тропар Божића и приступила су пијукању. На крају свега, органозатори за довоз бадњака су све посетиоце послужили куваном ракијом и вином.

На Божић је света Литургија почела у 05 часова, а служили су протојерејставрофор Ђоко Б. Лазић и ђакон Мирослав Драшко. На Литургији се причестило око 100 вјерника.

По завршетку Литургије и читања божићне посланице, организатори су поново припремили кувану ракију и вино за све присутне. После ватромета могла се зачути и покоја изворна пјесма.