Свечана прослава Светог Саве

Објављено у: Вијести из парохије | 27. јануара 2021.
Свечана прослава Светог Саве

 

На дан Светога Саве, првог српског Архиепископа и просветитеља, у цркви Светог Николе у Милошевцу је почело славље светом Литургијом која је почела у 9 часова. Након свете Литургије пререзан је славски колач, а кум славља је био господин Јулиан Дринић са својом породицом. За наредну годину за кумство се пријавила госпођа Ружица Пандуревић учитељица у Милошевцу.

После славског колача и надахнуте беседе проте Ђоке, који је говорио о Светом Сави као светитељу, просветитељу и родоначелнику српског рода, приступило се рецитовању Светосавских рецитација. Рецитовало је девет ученика и то: Радмила Брадашевић, Душан Курешевић и Драган Стојић ученици првог разреда; Марија Савић и Петар Брадашевић ученици другог разреда; Јован Игњић, Давид Галешић и Петар Милинковић ученици четвртог разреда и Ђорђе Странатић ученик петог разреда. После рецитовања Светосавских рецитација рецитаторима и свој дјеци у цркви подељено је око 80 пакетића. Педесет пакетића донирала је Скупштина Општина Модрича, а тридесет пакетића је донирали кум славља и неколико парохијана.

На опште изненађење и запрепашћење ученици шестог, седмог, осмог и деветог разреда су морали ићи на наставу. Вриједне милошевачке учитељице:г-ђа Јованка Милинковић, г-ђаМара Јовићевић и г-ђа Ружица Пандуревић Милошевљанке које уче дјецу у Милошевцу веома су лијепо припремили дјецу за рецитовање Светосавске рецитације. Најбољи утисак оставили су ученици првог разреда.

По изласку из светог храма кум славља је припремио богату трпезу љубави.

СВЕТИ САВО МОЛИ БОГА ЗА НАС!