Посјета Колективном центру у Кладарима Доњим

Објављено у: Вијести из парохије | 13. априла 2017.
Посјета Колективном центру у Кладарима Доњим

У поводу Васкрса, 12. априла 2017. године, представници општинске управе, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Министарства за избјеглице и расељена лица у присуству свештеника ове парохије Ђоке Лазића посјетили су Колективни центар у Кладарима Доњим. Колективни центар редовно се посјећује и поводом божићних празника.

У Колективном центру смјештено је 17 корисника од чега је 14 самаца, 2 породице по 2 члана и 1 породица са 5 чланова. Од 17 корисника Колективног центра, 5 их је из социјално угрожене категорије и због тога користе овај вид смјештаја. Поједини корисници остварују одређена права, а за лица која немају властитих примања Црвени крст бесплатно обезбјеђује хљеб сваки дан а паштете и нареске повремено како би се прехранили.

Овом приликом уручени су пакети са храном ( јаја, уље, брашно, со, шећер, кафа, кекс, макароне, рижа, фида, супе, сок, наресци, паштете, салама) и хигијенски пакети (детерџент, сапун и шампон).

Поред посјета за васкршње и божићне празнике и уручења пригодних пакета, општина је обезбиједила и плаћа ложаче за цијелу грејну сезону и домара током цијеле године који води бригу о корисницима Центра.

„Као и сваке године, у име начелника општине Модрича, ми смо први који посјетимо Колективни центар поводом Васкрса. Колективни центар посјећујемо и поводом божићних празника. Оно што је најбитније за кориснике је да се на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине проводи пројекат распуштања колективних центара и да ће сви добити по кућицу потпуно опремљену за становање“, изјавила је Боса Новаковић, начелник одјељења за борачко инвалидску заштиту и опште послове.

   

Извор: Општинска управа Модрича