Бадње вече и Божић у Милошевцу 2017. год.

Објављено у: Вијести из парохије | 7. јануара 2017.
Бадње вече и Божић у Милошевцу 2017. год.

„Мир Божији, Христос се роди!“

„Ваистину се Христос роди!“

Ове, 2017. године свечано је прослављен Бадњи дан и Божић као и ранијих година. Бадњак је у 14:00 часова кренуо испред куће Марка Јеринића, након што је прото Ђоко отпјевао тропар Божића са члановима Светосавске Омладинске Заједнице.

Бадњак је ишао кроз Јериниће, преко пруге даље кроз Mилинковића сокак и према цркви главним путем кроз село. Пролазећи кроз сокаке, бадњак су парохијани даривали новцем, бомбонама и храном, а у 17:00 часова је почело вечерње богослужење у храму Светог Николе.

После вечерњег богослужења сав народ је изашао из цркве и приступило се освећењу бадњака. Било је јако хладно вријеме. После освећења бадњака приређен је величанствен ватромет, који су донирали Милан и Мирослав Брадашевић, а њихове супруге: Слађана и Бранка су донирале бомбоне и подијелили дјеци приликом пијукања. После пијукања доста народа се исповиједило, и они су се причестили на Литургији на Божић.

На Божић у 05:00 часова је почела Света Литургија. После Литургије и светог причешћа , народ је изашао вани и уз ватромет су се сви провеселили уз изворну пјесму и кувану ракију.

У 13:00 часова су прото Ђоко, Петар Радић и Златан Стевановић одвезли храну, пешкире и кошуље којим су мјештани даривали бадњак и подијелили у Доњим Кладарима у Колективном смјештају.