Сви чланци у Вијести из парохије

Свечана литургија у храму Светог Николе у Милошевцу

Објављено у: Вијести из парохије | 3. априла 2022.
Свечана литургија у храму Светог Николе у Милошевцу

Дана 03. априла 2022. године, у четврту недељу васкрсшњег поста, када наша Света Црква прославља Преподобног Јакова Исповедника и Светог Јована Лествичника, свечано је служена Света Литургија у цркви Светог Николе у Милошевцу, са почетком у 9 часова. По први пут са протом Ђоком је служио парохијски ђакон милошевачки, црквински и горњослатински, Стефан Лазић.

Прочитајте више

Свечана прослава Светог Саве 2022. године

Објављено у: Вијести из парохије | 27. јануара 2022.
Свечана прослава Светог Саве 2022. године

У цркви Светог Николе у Милошевцу је ове 2022. године свечано прослављен Свети Сава, први српски Архиепископ и просветитељ. Славље је почело Светом Литургијом. Након Свете Литургије пререзан је славски колач, а кум славља је г-ђа Рушица Пандуревић, учитељица у Милошевцу, са својим сином Слађаном и кћерком Марином. За 2023. годину за кумство се пријавио г-дин Јовица Дринић, а за 2024. годину г-ђа Милена Гаврић.

Прочитајте више

Божићна литургија

Објављено у: Вијести из парохије | 7. јануара 2022.
Божићна литургија

Централини догађај у историји људског рода је рођење Христово. Свеколико божанство, Богомладенац Исус Христос се рађа у сићушном тијелу Пресвете, Пречисте, Преблагословене Марије Дјеве, анђели пјевају с неба: „Слава Богу на висини, а на земљи мир и међу људима добра воља“, радује се свеколико човјечанство. Зато је Божић најрадоснији хришћански празник, а велики српски пјесник и владика Његош каже: „Нема дана без очињега вида, нити праве славе без Божића.“

Прочитајте више

Свечана прослава Светог Саве

Објављено у: Вијести из парохије | 27. јануара 2021.
Свечана прослава Светог Саве

 

На дан Светога Саве, првог српског Архиепископа и просветитеља, у цркви Светог Николе у Милошевцу је почело славље светом Литургијом која је почела у 9 часова. Након свете Литургије пререзан је славски колач, а кум славља је био господин Јулиан Дринић са својом породицом. За наредну годину за кумство се пријавила госпођа Ружица Пандуревић учитељица у Милошевцу.

Прочитајте више