Поклоњење српским светињама ходочасника из Румуније

Објављено у: Вијести из епархије | 29. септембра 2016.

У недељу, 25. септембра 2016. године, на празник Св. свештеномученика Автонома, у манастир Св. Петке у Бијељини, ходочастили су православни поклоници из сјевероисточне Румуније, свештенослужитељи и вјерници Румунске Православне Цркве. Они су дошли на поклоњење светињама Српске Православне Цркве и овдје су присуствовали Св. Литургији, а спремни за Св. причешће се и причестили.
Групу од 54 ходочасника су предводили свештенослужитељи: игуман Гаврил, јеромонах Владимир, монах Ефрем и расофор Самуел, сви из манастира Басараба, као и свештеници: о. Штефан, из храма Успења Пресвете Богородице, у Таргуокму и о. Штефан, о. Георги и о. Михај, из храма Св. Николаја у Мојнешту. Преводилац испред поклоника је био Арсеније, из Београда.
Послије Св. Литургије и поклоњења светињама манастира Св. Петке, мати игуманија Стефанида, са својим сестринством, угостила је и почастила у манастирској трпезарији поклонике из далеког краја, у коме се данас чувају свете мошти Св. Петке, заштитнице овог светог манастира. Том приликом мати игуманија се захвалила ходочасницима, уз молитве Богу и Св. Петки да се здраво врате својим кућама и нас задрже у својим молитвама. Игуман Гаврил се, испред свих, захвалио на изузетном гостопримству и изразио жељу да вјерници из нашега мјеста узврате посјету њиховом манастиру и парохијама.

протојереји-ставрофори Стево Милошевић и Ристо Мирковић

Прочитајте цијелу вијест на сајту епархије