Парохијско писмо бр. 30. пред Божић 2020. год.

Објављено у: Парохијско писмо | 5. јануара 2020.

 

Драги моји парохијани, драга браћо и сестре
и благочестиви народе хришћански

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!

 

Централни догађај у историји људског рода је рођење Христово. Свеколико божанство, Богомладенац Исус Христос се рађа у сићушном тијелу Пресвете, Пречисте, Преблагословене Марије Дјеве, анђели пјевају с неба: „Слава Богу на висини, а на земљи мир и међу људима добра воља“, радује се свеколико човјечанство. Зато је Божић најрадоснији хришћански празник, а велики Српски пјесник и владика Његош каже: „Нема дана без очињег вида, нити праве славе без Божића“.

Зато и сви ми који овдје у Милошевцу живимо са великом радошћу дочекујемо чистог срца и душе свето Христово рођење и нека Богомладенац Христос унесе у ваше домове: мир, срећу, здравље, љубав и свеколико добро.

Овом приликом вас обавештавамо да ће ове 2020. године ићи бадњак из Малог Луга  у 13:00 часова испред Стјепанића викендице затим кроз Мали Луг и кратак одмор код маркета „Сара“ а затим према цркви.

Поздравимо са великом радошћу овај догађај, а унапријед хвала свим људима који су организовали кићење, сјечење и довоз бадњака до цркве. Зато дарујмо бадњак бонбонама, чоколадама, кексовима, новцем, а све то ћемо дати дјеци када буду пијукали и о Светоме Сави када будемо даровали светосавске пакетиће.

Освећење бадњака ће бити у 17:00 часова, а после тога пијукање дјеце у цркви.

Служба Божија на Божић ће почети у 05:00 часова. Сваке недеље и празника, значи и на Богојављење и Светог Саву, служба Божија почиње у 9:00 часова.

Вашом куповином свијећа у цркви, које су освећене, ви помажете цркву нашу, која је љепотица и понос Посавине.

Нека вам је на радост Христово рођење, нека вас чува Свети Никола, заштитник овога села и наше цркве, и нека вам је срећан Божић и српска Нова 2020. година.