Парохијско писмо бр. 29. пред Васкрс 2019. год.

Објављено у: Парохијско писмо | 7. априла 2019.

 

Драга дјецо, драга браћо и сестрe и сви људи добре воље,

 

            Васкрс је највећи празник хришћанске вјере. То је празник над празницима, славље над слављима. Дакле, темељ наше вјере је вјера у васкрсење. Господ Исус Христос је својим васкрсењем уништио ђавола, побиједио смрт и нама даровао живот вјечни. Свети апостол Павле каже: „Ако Христос не васкрсе, узалуд је вјера наша и узалуд је надање наше.“

            Мајка наша у духовном смислу је црква. Она је установила васкршњи пост, гдје се ми путем поста и молитве припремамо за дочек највећег празника: светог Христовог васкрсења.

            Ево, ми се налазимо на почетку пете седмице васкршњег поста и са великом духовном радошћу вас обавијештавам, као Ваш свештеник, да ће:

14. АПРИЛА 2019. ГОДИНЕ (НЕДЕЉА) у 09:00 ЧАСОВА

Његово Преосвештенство, Епископ зворничко-тузлански Господин Фотије вршити Свету архијерејску Литургију са више свештеника и ђакона, а на Литургији ће пјевати студенти теологије. Дођимо и дочекајмо нашег владику. Волио бих да се сви причестите који будете дошли на свету Литургију. Тога дана неће бити исповиједи, него 13. априла у 17:00 часова. Ко се не успије исповиједити 13. априла, 14. априла се може причестити без исповиједи.

            Обавјештавам Вас о распореду богослужења о Васкршњим празницима:

  • Велики четвртак – вечерње богослужење и читање 12 јеванђеља у 18:00 часова
  • Велики петак – вечерње богослужење и изношење плаштанице у 17:00 часова
  • Велика субота – исповијест у 17:00 часова
  • Васкрс – опход око храма и Света Литургија у 05:00 часова, а после Литургије освећење васкршњих јаја

После Васкрса, сваке недеље и празника света Литургија почиње у 09:00 часова.

Желим да Вам Дух Свети подари своје плодове: вјеру, наду и љубав, да би могли дочекати са пуном радошћу празник светог Христовог Васкрсења.

 

„ХРИСТОС ВАСКРСЕ!“

 

Ваш свештеник:

Протојереј-ставрофор Ђоко Б. Лазић