Парохијско писмо бр. 24, пред Преображење 2016. године

Објављено у: Парохијско писмо | 5. августа 2016.

Драге Милошевљанке и Милошевљани,

драга браћо и сестре и сви људи добре воље,

 

Мало је српских села западно од Дрине која са поносом пред својим родом могу рећи „Наши преци су прије 110 година, за вријеме страховладе, саградили храм на славу Богу, за понос роду, у служби покољењима: храм који и данас служи Богу и народу и својом функцијом, величином и љепотом не заостаје за ововременим грађевинама.“

Благодарећи милости Божијој, овог 2016. Љета Господњег имамо за част прославити 110-годишњицу храма Светог Николе у Милошевцу, крајем септембра, а бићете благовремено обавјештени о тачном датуму.

Сви Ви, који сте пролазили поред парохијског дома, видјели сте да се врше грађевински радови на њему, а сам парохијски дом, који је саграђен прије 40 година, до сада није реновиран. Мијења се са сјеверне стране столарија, раде се глазура и плочице у сали и канцеларији и врши се припрема за централно гријање.

У склопу прославе биће и на цркви радова: санирање кровне конструкције, стављање окапница сњегобрана, а све ради припреме за фрескописање, које ће почети у децембру 2016. године.

За све ово да би урадили, потреба нас нагони да закуцамо на врата племенитог срца, честите душе и поносне куће, да нас помогнете у овом богоугодном дјелу.

Ми од Вас не тражимо онолико колико нам треба, него онолико колико можете Вашим срцем да се уврстите у ред наших добрих предака приложника светог храма.

Уздајући се у Божију помоћ и Вашу доброту надамо се да нећемо бити остављени без Вашег прилога, како би нас Господ признао за своје, молитвом Оца Николаја Чудотворца и благословом Наше Свете Цркве.

Прилоге можете уписати у цркви сваким радним даном од 14 – 18 часова  или позовите свештеника на број:

065 536 110 ради договора.

 

Ваш свештеник

Протојереј-ставрофор Ђоко Б. Лазић

Parohijsko pismo