Парохијско писмо бр. 23, пред Васкрс 2016. год.

Објављено у: Парохијско писмо | 17. априла 2016.

Драга браћо и сестре и сви људи добре воље,

Ево, налазимо се пред крај 5. недеље Часног поста гдје дочекујемо највећи празник, празник над празницима, Свето Христово Васкрсење.

На Васкрс славимо успомену на васкрсење из гроба нашег Исуса Христа – побједу над смрћу и темељ наше хришћанске вјере, јединство наше наде и хране наше хришћанске љубави. Васкрс је дан радости вјечне, јер тада је Христос доказао своју Божанску моћ, када је сломио најјаче оружје у рукама сатане, а то је смрт. На тај велики дан испунило се очекивање и жеља свих праведника и пророка од Адама до Светог Јована Крститеља Зато света Мати, православна Црква пјева на Васкрс овако: „Ово је дан који створи Господ, радујмо се и веселимо се њему.“

За дочек Васкрса Црква је установила пост који траје 7 недеља. У току Васкршњег поста се служи специјално богослужење – ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА сваке сриједе и петка, а ми Милошевљани имамо част да:

22. АПРИЛА 2016. ГОДИНЕ (ПЕТАК) у 17:00 ЧАСОВА

више свештеника (из Слатине, Шамца, Крушковог Поља, Црквине, Гаревца – Ново Насеље) служи Пређеосвећену Литургију у нашој цркви. Тога дана се може и причестити, с тим, они који желе да се причесте, да од 12:00 часова тај дан ништа не једу нити пију.

Обавјештавамо Вас о распореду богослужења:

  • Велики четвртак – вечерње богослужење у 18:00 часова и читање 12 страсних јеванђеља
  • Велики петак – вечерње богослужење у 17:00 часова
  • Велика субота – исповијест у 17:00 часова
  • Васкрс – Света Литургија у 05:00 часова

Обавјештавамо Вас да ће 08. маја (Марков-дан) у 09:00 часова бити парастос, а после тога прељев гробља.

Нека Вам драги Бог, мајка Божија Пресвета Богородица и Свети Никола, коме је наша црква посвећена, буду на помоћи и подаре Вам: мир, срећу, здравље и дуг и благословен живот да би могли дочекати Свето Христово Васкрсење.

„ХРИСТОС ВАСКРСЕ!“

Parohijsko pismo br. 23