Парохијско писмо бр. 21

Објављено у: Парохијско писмо | 1. јануара 2015.

Парохијско писмо бр. 21

О Божићу 2015. године

 

Драги моји парохијани, драга браћо и сестре

и благочестиви народе хришћански

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

                Пред дочек најрадоснијег хришћанског празника – Божића, желим да Вама и Вашој породици божићни бадњак, божићна слама и положајник унесу у Ваше домове мир, срећу, здравље, љубав, праштање и све остале хришћанске врлине, а ја Вас као Ваш свештеник поздрављам са анђеоском химном „Слава Богу на висини, а на земљи мир и међу људима добра воља!“

 

ОБАВЈЕШТЕЊА

 

Црква Светог Николе у Милошевцу је отворена сваког дана од 14 до 18 часова, а недељом и празником од 830 до 14 часова.

 

Распоред светих богослужења

Сваке недеље и празника се врши служба – Литургија у 9 часова, изузев на Божић и Васкрс када се рана служба врши у 5 часова.

 

Акатист Светом Николи се врши сваког четвртка са почетком у 18 часова.

 

На Бадњи дан ће се служити вечерња служба са почетком у 17 часова, а затим ће бити освећење и паљење Бадњака, а после тога исповијест.

 

ИЗАЂИМО У СУСРЕТ БАДЊАКУ!

 

Ове 2015. године Бадњак креће испред викендице Бобана Стјепанића, затим кроз Мали Луг – Тешановиће, Илиће, Јовановиће, Сајиће, Мићиће, Васиљевиће, Алаковиће, Стјепаниће, једним дијелом коридора, од маркета „Сара“ према цркви. Дарујмо бадњак: бомбонама, слаткишима и свим осталим ђаконијама. Све ће бити употријебљено за прославу Божића и Светог Саве (за пијукање, светосавске рецитације и остало). Зато хвала свима који ће организовати довоз Бадњака у црквену порту.

 

ПОМОЗИМО МИСИЈУ НАШЕ ЦРКВЕ

 

Ове године, као и ранијих година, желимо да свечано прославимо Светог Саву. Кум славе је Славко Стојић са својом породицом. Црква жели да поклони сваком дјетету светосавски пакетић. Зато Ви, драги Милошевљани, који сте у могућности, донирајте нас новцем или светосавским пакетићима, а имаћете могућност када свештеник буде долазио да Вам благосиља домове и свети водицу.

 

У Доњим Кладарима, у згради школе, у колективном смјештају живи 31 особа. Они немају могућности да направе себи кров над главом. Живе у веома тешким условима. И њима, као и нама, је Божић. Зато црква Светог Николе у Милошевцу жели им помоћи и надамо се да ћете нам се и Ви придружити у овој хуманитарној акцији. Захваљујемо се људима добре воље који ће подржати нашу акцију. Ви можете том народу помоћи тако што ћете уз Бадњак или на Бадњи дан донијети чварке, маст, сланину, месо, сир, сок, колаче, а на Божић ће прото Ђоко са два члана Црквеног Одбора однијети и лично подијелити.

 

Срећан Божић и Божићне празнике, као и Нову 2015. годину,
са најрадоснијим хришћанским поздравом „Мир Божји Христос се роди!“
жели Вам Ваш свештеник
протојереј-ставрофор Ђоко Б. Лазић.