Парохијско писмо бр. 18

Објављено у: Парохијско писмо | 8. априла 2014.

Парохијско писмо бр. 18

пред Васкрс 2014. године

 

Драга браћо и сестрe

и сви људи добре воље,

 

Ево, налазимо се већ у 6. недељи Часног поста гдје дочекујемо највећи празник, празник над празницима, Свето Христово Васкрсење.

 

На Васкрс славимо успомену на васкрсење из гроба Господа нашег Исуса Христа – побједу над смрћу и темељ наше хришћанске вјере, јединство наше наде и хране наше хришћанске љубави. Васкрс је дан радости вјечне, јер тада је Христос доказао своју Божанску моћ, када је сломио најјаче оружје у рукама сатане, а то је смрт. На тај велики дан испунило се очекивање и жеља свих праведника и пророка од Адама до Светог Јована Крститеља. Зато света Мати, православна Црква пјева на Васкрс овако: „Ово је дан који створи Господ, радујмо се и веселимо се њему.“

 

За дочек Васкрса Црква је установила пост који траје 7 недеља. У току Васкршњег поста се служи специјално богослужење – ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА сваке сриједе и петка, а ми Милошевљани имамо част да:

 

11. АПРИЛА 2014. ГОДИНЕ (ПЕТАК) У 17:00 ЧАСОВА

више свештеника (из Слатине, Шамца, Крушковог Поља, Црквине, Гаревца – Ново Насеље) служи Пређеосвећену Литургију у нашој цркви. Тога дана се може и причестити, с тим, они који желе да се причесте, да од 12:00 часова тај дан ништа не једу нити пију.

 

Обавјештавамо Вас о распореду богослужења:

–          Велики четвртак – вечерње богослужење у 18:00 часова

–          Велики петак – вечерње богослужење у 17:00 часова

–          Велика Субота – исповијест у 17:00 часова

–          Васкрс – Света Литургија у 05:00 часова

 

Обавјештавамо Вас: да ће на Васкрс у 15:00 часова испред цркве бити свечано прослављен највећи празник уз пјесму и игру фолклорног друштва Милошевац, а у случају кише, прослава ће бити у дому у Милошевцу. Овим путем нарочито замољавамо нашу радост, нашу будућност – нашу дјецу, да дођу на Велики петак и да донесу офарбана јаја и за такмичење и за цркву која ће се дијелити на Васкрс после свете Литургије када буду освећена.

 

Нека Вам драги Бог, мајка Божија Пресвета Богородица и Свети Никола, коме је наша црква посвећена, буду на помоћи и подаре Вам: мир, срећу, здравље и дуг и благословен живот да би могли дочекати Свето Христово Васкрсење.

 

„ХРИСТОС ВАСКРСЕ!“

 

 

Ваш свештеник:

Протојереј-ставрофор Ђоко Б. Лазић

Parohijsko br. 18