Парохијско писмо бр. 17

Објављено у: Парохијско писмо | 3. јануара 2014.

Парохијско писмо бр. 17
о Божићу 2014. године

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!!!
СРЕЋАН БОЖИЋ И НОВА 2014. ГОДИНА

Рођење Христово је празник вјечне и божанске Радости којом нас обрадова Богомладеац Христос родивши се у Витлејему јудејском. Он се једном и једанпут у дубини витлејемске ноћне тишине роди у прекрасној пећини и тако се показа анђелима и пастирима, а гле увијек се и изнова свакога Божића рађа у дубини и топлини срца наших!

Нека би Господ Богомладенац Христос дошавши к нама нашао срца наша припремљена и отворена за Његово поновно рођење у срцима нашим како би нас учинио својим обиталиштем.

Са овим жељама и молитвама честитамо Вам Божић и желимо срећну и благословену Нову 2014. годину!

 

РАСПОРЕД СВЕТИХ БОГОСЛУЖЕЊА

У цркви Светог Николе у Милошевцу се служи света Литургија: сваке недеље и празника, са почетком у 9:00 часова, изузев на Божић и Васкрс, када се служи служба у 05:00 часова.

Позивамо све парохијане да дођу на службу Божију за Бадње вече и Божић, да заједно у молитви подијелимо радост Христовог рођења и једни другима честитамо Празник.

  • 06. ЈАНУАР – БАДЊЕ ВЕЧЕ – У 17:00 часова – богослужење и освећење бадњака, а након тога исповијест.
  • 07. ЈАНУАР – БОЖИЋ – У 05:00 часова – Света Литургија и причешће
  • 08. ЈАНУАР – ДРУГИ ДАН БОЖИЋА – У 09:00 часова – Света Литургија
  • 09. ЈАНУАР – СВЕТИ АРХИЂАКОН СТЕФАН – У 09:00 часова – Света Литургија и освећење кољива
  • АКАТИСТ СВЕТОМ НИКОЛИ (молитва која се чини у славу Светом Николи – заштитнику морепловаца и путника, а кад се читају молитве за здравље) врши се у 18:00 часова сваког ЧЕТВРТКА.

 

ВАЖНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Изађимо у сусрет бадњаку! Ове, 2014. године, бадњак ће ићи од куће Боже Филиповића, из Великог Луга у 14 часова. Иде кроз Велики Луг, Јовановиће, Мали Луг, преко пруге до раскршћа и даље према цркви. Овим путем се захваљујем свима који су се добровољно прихватили око организовања бадњака, а они су: Милан и Мирослав Брадашевић, Симо Брадашевић, Петар Винојчић, Предраг, Славко и Зоран Поповић и Зоран Лукић.

Даривајмо бадњак: слаткишима, новцем и осталим даровима, а што се прикупи, даћемо дјеци нашој када буду пијукали или ћемо од тога направити пакетиће за Светог Саву. Веома похвалан примјер су дали: Аврам Јовановић, који је већ прибавио 35 пакетића, Саша Мићић, који је донирао за пакетиће 50 евра, Мирослав и Милан Брадашевић су даривали ватромет за Бадњицу и Божић и дариваће одређену количину пакетића за Светог Саву, Синиша Ћосић је такође припремио 100 чоколада за дјецу. Зато Вас истински молим да о Божићним празницима и приликом свећења водице од срца и по Вашим могућностима помогнете ово наше Богоугодно дијело, а у име дјеце унапријед Вам хвала!

 

ПОМОЗИМО МИСИЈУ ЦРКВЕ

Милошевачкој парохији припадају Доњи Кладари у којима се налази колективни смјештај у Основној школи, гдје заиста у веома тешким условима живе 32 особе, већином старе и изнемогле, а такође има и огранак болнице „Завода за лијечење Јакеш“.

Управа парохије има вољу да их о Божићу обрадује са печеницама. Покушаћемо и ове: 2014. године за Божић да прикупимо помоћ у храни и печеницама, а свој допринос можете оставити у парохијски дом или путем бадњака који буде пролазио кроз село.

На Бадњи дан ће у Лужанима Петар Винојчић са својом дјецом да обиђе сваку кућу у Лужанима и да прикупи помоћ за Кладаре, а ви у осталим засеоцима можете на Бадњи дан донијети у црквену канцеларију у црквеној порти.

 

Поздрављам вас Божићним поздравом и желим срећну и благословену
Нову 2014. годину, да је Господ благослови миром и изобиљним благословом својим
МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

 

Привремени парох милошевачки
Протојереј-ставрофор Ђоко Б. Лазић