Парохијско писмо 31. – Божић 2021. год.

Објављено у: Парохијско писмо | 1. јануара 2021.

Драги моји парохијани, драга браћо и сестре
и сви људи добре воље
„ МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!“

Ево пред прагом је најрадоснији хришћански празник-Божић. Зато и сви ми који овде у Милошевцу живимо са великом радошћу дочекијемо чистог срца и душе свето Христово рођење и нека Богомладенац Христос унесе у ваше домове: мир, срећу, здравље, слогу, љубав и свеколико добро.

Припремајући се за празник рођења Сина Божијег, ми се духовно освећујемо радошћу празника. Мир Божији којим се поздрављамо, није обичан мир и тишина, већ дејствујућа благодат Духа Светог, који нас уздиже и крепи наше духовне силе, да осјетимо празничну радост.

За овај празник ми се припремамо постом и молитвом, украшавањем своје куће и припремамо храну за послужење, приносећи тако себе и свој труд рођеном Богомладенцу. Божићна радост је дар духовни, који нас уздиже и освећује да осетимо и доживимо Христово рођење на посебан начин. Празнично слављење тако постаје духовна храна, која испуњава нашу душу и наша чула.

ОБАВЈЕШТЕЊА

Овом приликом Вас обавјештавамо да ће 2021. године, на бадњи дан, бадњак кренути из Полоја у 15 часова испред куће Ђоје Васиљевића.

Поздравимо са великом радошћу овај обичај, дарујемо бадњак бомбонама, чоколадама, кексовима и сваким прилогом, па и новчаним, који ћемо дати дјеци о Светоме Сави.

Драга браћо и сестре, вријеме у коме живимо је заиста тешко. Вирус корона, нема посла, несташица новца и разне невоље, али не губимо наду. Наша нада је Бог. Зато Вас обавјештавамо о распореду богослужења:

  • освећење бадњака у 17 часова, после ће бити пијукање и исповијест,
  • служба на Божић и причешће ће бити у 05 часова,
  • сваке недеље и празника ће бити служба у 9 часова.

Хвала свим људима који ће сјећи, китити и довести бадњак до цркве. Овом приликом се  увелико захваљујемо браћи: Милану и Мирославу Брадашевић који сваке године за бадњу вече и Божић припремају ватромет.

Поздрављамо Вас Божићним поздравом и желим срећну и благословену Православну Нову 2021. годину да је Господ благослови миром и изобиљним благословом својим.

„МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!“