Парохијско писмо бр. 28, o Божићу 2019. године

Објављено у: Остале вијести | 5. јануара 2019.

 

Драги моји парохијани, драга браћо и сестре
и сви људи добре воље

 

                Централни догађај у историји људског рода је рођење Христово. Свеколико божанство, Богомладенац Исус Христос се рађа у сићушном тијелу Пресвете, Пречисте, Преблагословене Марије Дјеве, анђели пјевају с неба: „Слава Богу на висини, а на земљи мир и међу људима добра воља“, радује се свеколико човјечанство. Зато је Божић најрадоснији хришћански празник, а велики српски пјесник и владика Његош каже: „Нема дана без очињег вида, нити праве славе без Божића.“

                Зато и сви ми који овдје у Милошевцу живимо, са великом радошћу дочекујемо, чистог срца и душе, свето Христово рођење. Нека Богомладенац Христос унесе у ваше домове мир, срећу, здравље, слогу, љубав и свеколико добро.

                Овом приликом вас обавјештавамо да ће и  ове 2019. године бадњак ићи кроз село. У 14 ч. бадњак креће из Великог луга, испред куће Боже Филиповића, иде кроз Мали луг до ресторана „Бољи живот“, гдје ће бити краћи одмор, а затим путем кроз село до цркве. Позивамо вас да поздравите и учествујете у овом радосном обичају и дарујете бадњак слаткишима, које ћемо подијелити дјеци када буду пијукали у цркву. Освећење бадњака ће бити у 17 ч. испред цркве, а након тога ће бити пијукање дјеце у цркви.

                Света Литургија на Божић ће почети у 5:00 часова. Сваке недеље и празника ће се служити Света Литургија са почетком у 9:00 часова.

Црква је отворена свакодневно, осим понедељком, у периоду од 12 до 16 ч. (зими), односно од 14 до 18 ч. (љети). Куповином свијећа у цркви ви помажете нашу цркву, која је љепотица и понос Посавине.

 

Срећан Божић и Божићне празнике, као и Нову 2019. годину,
са најрадоснијим хришћанским поздравом „Мир Божији! Христос се роди!“
жели вам ваш свештеник
протојереј-ставрофор Ђоко Б. Лазић