Пројекти и планови

1989. година

Због дотрајалости реновирана је комплетна кровна конструкција, лим на крову и крст на олтару. Радове су изводили мјештани.

1990. година

Реновиран је олтарски дио крова – промјењен бакар. Црква је изнура окречена. На иницијативу Епископа Василија посјечене старе липе у порте храма. Посађени су борићи.

1993. година

СО Модрича је финансирала да се постакле прозори, који су попуцали од детонација приликом гранатирања Милошевца и храма, и да се замјене сјеверна и јужна врата (сјеверна су нарчито била оштећена јер је једна граната пала на 1,5 м од врата).

1994. година

Направљен је тротоар око цркве и на улазним (западним) вратима је направљен плочник.

1995. година

Скинута је дрвена конструкција на звонику и постављена је метална, саграђени су тријемови на западним, сјеверним и јужним вратима.

1998. година

Велика акција генерелног реновирања спољашности храма. Реновиран је и велики крст на торњу цркве, стављени су сњегобрани и бакарни олуци, урађена је дренажа са упојним бунаром, постављен је нови громобран са атестом, урађен је подземни кабал за довод струје у храм, постављени су рефлектори за осветљење храма који су прилључени на уличну расвјету. Захваљујући Богу, благословом Епископа Василија и добровољним прилозима храм Светог Николе у Милошевцу је заблистао новим сјајем. Оспособљен је и сат на цркви који није радио 50 година.

1999. година

Електрифицирана су црквена звона.

2006. година

Припремајући се за прославу стогодишњице храма, извршено је генерално реновирање унутрашњости храма. Изграђен је помоћни објекат у коме се пале свијеће и у коме се налазе сала, црквена продавница и магацин.