Црквењаци и појци

Нема писаних података о црквењацима и појцима од изградње храма па до краја Другог свјетског рата 1945. године. По причању старијих житеља Милошевца први познати нам црквењаци су били Томо Брадашевић, Лазо Девић и његов син Теодор Девић.

Раденко Брадашевић – рођен 18. марта 1978. године, од оца Пере и мајке Радмиле. Још као дјечак редовно је посјећивао света богослужења у храму и активно је помагао свештенику. Године 2005. постаје црквењак. Ожењен је супругом Ковиљком, са којом има сина Петра и кћерку Радмилу.

Томо Патковић – постаје црквењак 14. марта 1967. године и остаје све до 2000. године када одлази у пензију. Осим што је био црквењак био је и појац. Веома је поштован и цјењен у парохији. Био је од веома велике помоћи свештеницима који тек дођу на службу у милошевачку парохију, упознавајући их са парохијом. Упокојио се у Господу дана 14. септембра 2015. године у поподневним часовима на рукама своје кћерке Маре. Сахрањен је на сеоском гробљу у Милошевцу 15. септембра 2015. године.

Јово Миљевић – самоук али веома добар појац. Пјевао је у цркви скоро 30. година. Упокојио се у Господу дана 28. децембра 2009. године, након дуже болести.

Ученици и студенти богословских школа

Милорад Милинковић
Рођен 13. јула 1978. године, од оца Гавре и мајке Душанке. Уписује Богословију Света Три Јерарха у манастиру Крки, али због ратних догађања богословија је пресељена у Србиње (Фочу), под новим именом – Богословија Светог Петра Дабробосанског, гдје матурира 1998. године. Затим уписује Духовну академију Светог Василија Острошког у Србињу (Фочи), гдје је дипломирао 2003. године. Клирик је дабробосанске епархије. Рукоположен је у чин ђакона 10. фебруара 2008. године у манастиру Добруну, а затим у чин свештеника на празник Света Три Јерарха, 12. фебруара 2008. године, у Фочи. Настојатељ је Канцеларије православног душебрижништва Министарства одбране Босне и Херцеговине, и живи у Источном Сарајеву, са супругом Љиљом и дјецом Душанком и Гаврилом.

Бранко Цвјетковић
Рођен 04. октобра 1982. године, од оца Чеде и мајке Стоје. Завршио је петогодишњу Богословију Светог Петра Дабробосанског у Србињу (Фочи). Дипломирао је на Богословском Институту СПЦ у Београду а затим и на Богословском факултету Универзитета у Београду 2011. године. Рукоположен је за ђакона 26. јуна, а за свештеника 28. јуна 2011. године од стране Епископа зворничко-тузланског Василија. Ожењен је супругом Ведраном и има кћер Доротеу (2012). Парох је при храму Вазнесења Господњег у Српској Грапској, архијерејско намјесништво добојско.

Будимир Лазић
Рођен 10. маја 1984. године, од оца Ђоке (свештеника) и мајке Ружице. Завршио је четверогодишњу Богословију Светога Саве у Београду. Апсолвент је на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Клирик је зворничко-тузланске епархије.

Помоћници и појци

Жарко Томић
Јово Тешић
Петар Тешић
Данко Илинчић
Спасоје Ћосић
Александар Лазић